CARI DI BLOG INI

24 Julai 2012

Tangguh/ Extend Semester Tiga Aku. Muktamad.



Salam readers,


Aku dah buat keputusan, sebenarnye dah lama aku fikirkan benda ni. 

Aku penah terfikir nak berhenti UiTM. Aku berubah fikiran, teruskan.

Dan skrg muktamad, 70% aku akan tangguh semester tiga aku atas sebab2 tertentu.
Setiap perkara yang berlaku pasti bersebab.

Selepas tu, mungkin aku berhenti. Hanya tengok keadaan nanti.


P/s : Pendek je tulisan aku kali ni ohh. Selamat berpuasa semua.

Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!

21 Julai 2012

1 Ramadhan : Bersediakah Engkau, Aku, Korang, Dia Berpuasa ?


Salam readers.
Umum tau esok 21 Julai bersamaan 1 Ramadhan, seluruh umat Islam di dunia akan berpuasa untuk tempoh sebulan sebelum menyambut ketibaan 1 Syawal untuk meraikan kemenangan Islam, Hari Raya Puasa.

Aku akan menghabiskan sebahagian besar puasa ni di Shah Alam, kampus aku. Takde masalah utk aku berpuasa di luar sebenarnye, sebab sebelum ni aku penah melakukannya di Gombak, KL semasa berumur 18. Masa tu aku belajar sebuah kolej swasta.

Budak2 kat kampus aku, ramai aku kenal perangai, ragam diorang, tak kira lelaki perempuan. Ada kaki mencarut, kaki gossip, kaki bahan orang, kaki hasut orang, kaki laga orang dan segala macam. Aku kenal semua orang ni, dan perlu nak letak name masing2 dalam entri ni.

Ingat, di bulan ni, Semua perkataan yang keluar dari mulut korang tu datang dari hati korang sendiri, Berbeza di bulan lain yang mana syaitan yg selalu suruh korang cakap. 


So, bersediakah kita semua nak menghadapi bulan ni ?

Aku cume beri pandangan. Berhentilah buat cam tu, at least sebulan ni untuk menghormati bulan mulia ni. Aku nasihatkan utk diri sendiri ni gak. Almaklumla, ramai yang membenci aku kat sini tanpa sebab tak kira perempuan lelaki. Tanpa sebab aku katakan sebab aku tak tahu ape salah aku. 

Ada yang membenci aku macam aku penah merog** dia,
Ada yang membenci aku macam aku penah menca*** dia.
Hakikatnya, aku same sekali tak penah melakukan perkara terkutuk tu.

Berubah la tak kira di kampus aku ni, tapi untuk semua umat yang mengaku mereka Islam. Bulan mulia yang penuh keberkatan ini haruslah perbanyakkan amal ibadah dan jariah. Lakukan dengan ikhlas dan hati yang terbuka.


P/s: Selamat berpuasa buat semua umat Islam.

Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!

08 Julai 2012

10 Kereta Termahal Dunia Setakat ni. Sultan Johor Ada Kereta Ni.

Salam semua,

Entry ni kesinambungan dari Bugatti Veron Sultan Johor |SINI| dan Kereta Lain Sultan Johor.

Kos membeli kereta mewah bukan hanya bergantung kepada harga pasarannya sahaja, kos sebenar bermula dari saat anda membeli kereta tersebut. Maintenance, insurans, kadar bunga, kos minyak dan sebagainya kadang-kadang melebihi harga kereta tersebut sendiri.

Audi R8 misalnya,
berharga kira-kira setengah juta (mengikut harga US), apabila sampai lima tahun, kos penyelenggaraannya akan melonjak naik hingga RM600,000, lebih mahal daripada harga kereta itu sendiri. 
Bukan itu sahaja, kereta-kereta mewah ini juga akan cepat jatuh nilainya. Pada lima tahun pertama, majoriti kereta-kereta mewah tertentu akan jatuh nilainya antara 27-47% pada lima tahun pertama, 
yang menyebabkan kerugian antara RM180,000 - RM500,000 kepada pembeli.

Konsep dia lebih kurang samalah dengan mengahwini isteri yang high maintenance, duit habis dek membeli barang makeup, baju designer brand, beg tangan LV, yang dari Petaling Street punya tak nak. Cuma yang berbezanya isteri yang betul-betul 'mahal' ni tak semestinya high maintenance, hehe.

Di sini dipaparkan 10 kereta termahal di dunia yang jika anda ada duit lebih, mungkin boleh beli dan memandu di jalan raya di Malaysia, dan seterusnya tersedar yang betapa berjuta ringgit sekalipun kereta anda, tetap juga akan tersangkut ketika traffic jam. Sebab kereta korang takde sayap nak terbang.

10. Pagani Zonda C12 F (RM 2.13 juta)


9. Ferrari Enzo (RM 2.14 juta)

8. McLaren F1 (RM 3.1 juta)

7. Zenvo ST1 (RM RM 3.9 juta)


6. Maybach Landaulet (RM 4.4 juta)


5. Koenigsegg Agera R (RM 5.1 juta)

4. Lamborghini Reventon (RM 5.1 juta)

3. Pagani Zonda Clinque Roadster (RM 5.87 juta)

2. Aston Martin One-77 (RM 5.87 juta)


1. Bugatti Veyron Super Sports (RM 7.65 juta)


Harga kereta ini diconvert terus dari mata wang US Dollar, tidak termasuk cukai/ duti eksais di Malaysia. Sebagai contoh harga sebuah Bugatti Veyron akan melonjak sehingga RM 13 juta selepas cukai dikenakan. 

Sumber dari thesupercars.org dan Huffington Post


P/s: Beli rumah banglo besar lagi berbaloi. Pakai kancil pon leh sampai tempat kerja. Lalala.

Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!