CARI DI BLOG INI

29 Oktober 2016

Makan Meatball dan Membeli Belah Di Ikea Cheras Kali Ketiga

Salam semua.
Semalam aku ke rumah nek ngah kat ampang dengan adik. Balik tu secara tak sengaja boleh singgah Ikea Cheras. Memang unplanned!


First time ambil set nugget. Kali ni ambil yang simple je acah-acah minum petang. Hehe.

Semuanya RM35.50.

Jumpa lukisan ni kat store Ikea. Nampak cakar ayam tapi sekali pandang cantik sebenarnya.

Mulanya nak beli lampu ni. Harga pon boleh tahan murah RM29.90 je. 

 Berjaya bawa balik semua ni walaupun singgah je. Hahaha.

Sejuk dan selesa kain selimut ni. Harga RM14.90. 

Pinggan dan mangkuk ni harga dia RM1.90 je satu. Aku beli untuk mak yang selalu mengadu pinggan tak banyak kat rumah.  

Tali reben. RM 0.90. Adik punya ni. 

Lampu gantung ni pun untuk mak juga. Nak pasang kat meja makan rumah. RM24.90. 

Ni kotak adik. Harga RM 3.90. 

Lampu meja untuk letak sebelah katil. Harga dia murah je, RM19.90. 

Cermin muka. RM7.90. 

Barang ASIS. Singkatan untuk barang reject atau sample. Boleh gantung kat dinding. RM10. 

Total semua RM135.50. Ini pun sebab gaji dah masuk kalau tak memang tak sampai seratus. Hehe.


P/s: Ikea Cheras ni dah jadi tempat favourite sekarang. Bagi aku lagi best lepak sini daripada lepak shopping complex.

Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!

21 Oktober 2016

Cabaran Maggi Samyang Hot Chicken Ramen (Review)

Salam semua.
Disebabkan maggi ramen ni memang famous kat Malaysia ni, aku pun taknak ketinggalan untuk merasa kepedasannya. Ramai yang buat video kat instagram, facebook sampai menangis kot. Abang-abang pon berlinang air mata. Haha.

Cantik packaging dia.

Sebenarnya maggi ni kakak aku beli kat instagram. Harga dia RM 24. Ada lima bungkus kecil di dalam.

Pastikan ada logo halal baru beli tau. 

Kalau korang rasa nak makan, pastikan sediakan air sebelum hujan air mata.


Yes, lulus cabaran maggi samyang chicken ramen dengan jayanya!

REVIEW
Maggi dia memang sedikit tebal berbanding maggi2 jenama lain yang ada kat pasaraya. Bau dia memang kuat dan sedap. Bila makan tak rasa pedas. Lepas dua tiga minit masuk mulut baru rasa pedas tu datang. Memang aku sendiri tak tahan kepedasan dia. Walaupun pedas gila tapi tak dinafikan memang sedap dan rasa nak makan lagi selepas habis. Aku boleh kasi 4 bintang untuk maggi buatan Korea ni.


P/s: Memang jatuh cinta dengan rasa maggi ni. Jangan salah faham, aku bukan k-pop.

Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!

16 Oktober 2016

Makan Meatball Dan Shopping Di Ikea Cheras Kali Kedua.

Salam semua.
Semalam aku dengan kawan ke Ikea Cheras kali kedua dalam tahun ni. Last pergi bulan Januari hari tu, so kenalah pergi lagi kan.


Rutin biasa sebelum membeli-belah di store Ikea, kenalah isi perut dengan makanan kat kafe Ikea. Kali ni ambil yang rasa boleh habiskan, yelah taknak lah membazir dalam bab makan ni.   


First time try ayam quater ni. Boleh tahan. Saiz dia besar. Tak habis kot. So bawa balik je bagi kucing, hahaha.

Semuanya RM 56.30. Mahal? Berbaloi sebenarnya, makanannya yang sedap dan dalam portion yang besar. 

Lepas makan, terus ke store. Beli barang yang perlu je. Satu lagi, memang pilih harga yang murah je.

Setengah jam fikir nak yang mana satu, last2 tak jadi beli sebab rambang mata. Dua2 warna lawa tu.

 Tapi balik rumah baru dapat buat keputusan, nak beli yang warna ni. 

Sebelum balik, tak sah kalau tak beli sosej dua hengget ni. Letak pula sos biji sawit tu.

Minum pakai botol ni, air kosong pon boleh jadi sedap. Haha. Tak percaya cubalah. Yang besar berharga RM5.90, yang kecil pula RM4.90. Sesuai nak bawa masuk office.

Lilin epal hijau. Boleh dijadikan pewangi meja. Bau epal hijau memang favourite aku. Harga RM5.90.

Glass ni pon sama, minum air kosong boleh rasa manis. Hehe. Harga RM2.90. 

Yang ni untuk tolak air kat sinki. Harga RM6.90. 

Tisu ni aku nak jadikan hiasan je kat meja aku. Harga RM.3.90. Macam tisu hotel. Memang ekslusif.

 Total semua RM30.40.


P/s: Kalau gaji dah dapat ni konfem beratus bil ni. Nasib baik gaji tak dapat lagi. Hehe.

Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!